Sivut

lauantai 19. toukokuuta 2012

Tukholman Risteily 15-17.5.2012

Nyt on laivalla käyty. Oikein mukava reissu oli. Eli siis reissuun mun lisäks lähti äiti, sisko ja lapset.


Meno matka ei ollut ihan sujuva. Mäntsälän kohdilla, tuli poliisi auto vastaan ja me jo luultiin et ei se meinannu mitään. Kunnes vastaan tuli moottoripyörä poliisi, joka meidän kohdal laitto vilkut päälle ja käänty meijän perään. No pysähdyttiin ekalle linkku pyskälle, mihin mahdollista. Ja polliiisi tuli sit ikkunalle, et on verot maksamatta, niin minä kun Katja oltiin ihan "WTF???". Mä siis olen vuoden alust maksanu puol vuotta kerralla, ja Katja oli ihan varma ettei uutta laskua oo tullu! No siihen tuli sit siviili poliisi auto, mihin menin istuu papereitten kanssa (siellä muutes oli toinen niistä telkka poliiseista). Hetki odoteltiin et tää kyttä sai tiedon mikä tilanne niis verois oli, no sielt sit selvis et edelliseltä omistajalta on jääny kaks laskua maksamatta!! Tää poliisi sit rekkariin kirjotti et saa lauantaihin asti ajaa ilman maksu kuittia. Mut ei siis tullu edes sakkoa. On muuten vika kerta kun ostan minkään näköseltä karva kädeltä autoa!!!!

Saavuttiin sit Katajanokalle tunti ennen laivan lähtöä. Käytiin lähtö selvityksessä ja sieltä suoraan laivaan. Melko pian laivan lähdettyä, meillä oli ruokailu Viking buffeen seisovassa pöydässä. Ja kyllähän siellä onnistu samaan mahansa täyteen, ehkä vähän liiankin täyteen :D Ruuan jälkeen vähän sulateltiin, ja sit lähettiin viemään Katjan kanssa likat sauna osastolle, kun Katja onneton meni matkalla lupaa Memmulle, et se pääsee laivalla uimaan, niin olihan se mentävä. Kovalla tapelulla saatiin Memmu pois altailta, ja huuto jatku viel saunas mut alko likka olee jo aika väsy. Aika pitkään lapset jakso taistella unta vastaan, mutta joskus kahentoista aikaa kaikki oli täydes unes, ja melko pian me aikuisetkin käytiin nukkumaan.

Keskiviikko aamuna heräiltiin kasin aikaan. Meil ei täl reissul ollu varattu aamiaista buffeesta, kun ei lapset siel kauheesti kumminkan söis, ja kun me aikuiset ollaan sen mallin väkeä, et aamulla ei pahemmin ruoka maistu, kahvi vaan. Käytiin sit kahvios vetääs aamu palaa. Ja aikalailla syömisen jälkeen, olimme päässyt Tukholman satamaan. Ja oltiin jo aikoi sit päätetty, et mutsi jää muksujen kanssa laivalle, ja me käydään Katjan kanssa kahestaan maissa.
Me mentiin bussilla Tukholman keskustaan. Me shoppailtiin lähinnä mulle äitiys vaatteita kesää varten. Mut kyl täytyy taas myöntää, et en pysy yhtään muodin mukana. Yritettii ettii mulle pitkiä toppeja, mitä oli viel viime vuonna joka paikas myynnis. No joo, onhan niit pitkiä mut kangas on niin läpinäkyvää ettei ihan oo mun juttu. Onks nykyään muodikasta kulkee niin et rintsikat paistaa topin alta???? No löydettiin Lindexiltä mulle muutama hyvä toppi. Ja H&M:ltä, ostettiin mulle parit caprit, toiset ihan normi päiviä varten ja toiset ylläri näyttelyitä varten, ja löydettiin mulle myös paita mitä pystyn käyttää näyttelyis, ihan raskauden loppuun. Käytiin sit vanhas kaupungis sen verran et juotiin kahvit, ja sit käppäiltiin takas keskustaan ja linkul takas laivalle. Ja kyl meil hienosti 5h kaupungil meni.
Lapsilla ja mummelilla oli ollu ihan muksa päivä laivalla, äiti oli hengannu ulkokannelkin jonkun verran muksujen kanssa, et saivat vähän ulko ilmastakin nauttia. Ja lapset oli löytäny yhden puhaltimen ylimmältä kannelta, joka heitti vaatteet miten sattuu. Lapset siis halus mulle ja Katjallekkin näyttää tän jutun :) Vietettiinkin sit aikaa hytis, ja Memmulikin nukahti pienille päikkäreille ja mutkin uni voitti ihan hetkeks, kunnes oli aika lähteä jälleen syömään seisovasta pöydästä. Tällä kertaa ei vedetty masuja ihan niin killille. Ja syömisen jälkeen lähdettiin jälleen saunomaan, mut tällä kertaa Topi ja äitikin lähti saunomaan. Nyt kerettiin olee hiukan kauemmin uimassa, niin Memmunkan ei tarvinu lähtemistä kiukuta. Saunomisen jälkeen, kävimme tekemässä Tax Freessä kotiin tuomis ostokset, mitään isoja ei ostettu. Mutta kun yhdistettiin kaikkien ostokset, niin saatiin uusi risteily, mikä on voimas lokakuun puoleen väliin, ja tarkotus olis et lähettäs Katjan kanssa, Memmu saatetaan ottaa mukaan, ja tehtäs vauvalle ostoksia Tukholmasta, mutta tätä nyt viel suunnitellaan. Sit kello alkokin taas jo olee niin paljon et oli aika mennä hakee kahviosta ilta palaa, ja suunnitella nukkumaan menoa. Mutta tässä kohtaa kun oltiin kahvioon menos, Topin raivari teki tuloansa ja mun ei auttanu kun roudaa se hyttiin, ja jättää sinne hetkeks yksin. Ja kun menin takas, niin siellä oli täysin rauhallinen ja kiltti poika (mun moka kun en tehny sille reissulle kuva kortteja, kyllä mä viel opin elää Topsukan kanssa oikein!). Mutta tällä kertaa uni voittikin lapset paljon nopeemmin! Ja eipä meidän aikuistenkan unta tarvinu kauheesti hakea.

Torstai aamuna, ei oikein muuta keretty kun pikasesti Tax Freessa viel käymään, ja sit oli aika sanoa laivalle heipat ja lähteä katsomaan onko auto vielä tallessa ja ehjänä. Ja sieltähän sekin löyty aivan kuntosena, jos ei lasketa sitä lokin paskaa mikä oli lähes vuorannut auton :D

Yksi uusi Tukholman reissu siis takana, ja kaikki tuntui olevan tyytyväisiä reissuun, vaik lapset hieman purnas kun en mitään leluja suostunut laivalta ostamaan. En tähän päivitykseen nyt kirjottele muista asioista, neppailen ihan kohta uuden päivityksen muista jutuista. Mutta vielä kuva satoa laivalta:


Topi hytin ikkunalla

Miltsu ulkokannella

Memmu ulkokannella

Topsu ulkokannella

Ihan sataman lähellä oleva söpön värinen puu :)

Topi juoksentelee ylimmällä kannella

Tässä näkyy tuo tuuletin mis lapset lennätti vaatteita. Ja Memmu juurikin sitä tekemässä :D

Miltsu istuksi tuulettimen vieres




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti