Sivut

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Kevät/kesä tuo valoa...

Jospa sitä tännekkin välillä vähän päivittäis kuulumisia.

Alotetaan nyt vaikka Topista. Eli neurolla oltiin viikko, mikä sujui yllättävän hyvin. Pari kertaa kundil meni kuppi nurin, mutta suurimman osan ajasta oli oikein reipas ja yhteistyö haluinen. Minä sain sieltä paljon apuja Topin arkeen. Ja neurolla nyt sit tuli diagnoosiks: Motorooninen kehitys häiriö, ja lisänä vahvoja aisti ali- ja yli herkkyyksiä. Topille menee päiväkotiin->eskariin, avuksi sellainen tyyny penkille, jotta Topin ei tarvitse tuolilla heilua, tunteakseen aistejaan. Ja tänään Topil oli ekaa kertaa, sellainen nystyräinen pallo päiväkodil mukana. Kun jätkä saa sitä pyöritellä käsissään (saada aistituntemusta), niin pystyy keskittymään asioihin paremmin. Ja kuuntelemaan ohjeita.
Me nyt ei viel ihan tyydytty tuohon diagnoosiin, koska en saanut täydellistä syytä Topin raivareihin, joo nuo aisti jutut liittyy siihen et kundiin ei saa koskea kun raivari tulee. Ja kun Tonia (rakas tukeni ja turvani ollut koko ajan), on edelleen sitä mieltä, et Topissa on aspergerin piirteet. Mutta "hoidoksi" PHKS käski, vuoden si-toimintaterapian, ja sen jälkeen tilanne katsotaan uusiks. Tottakai äitinä toivon, että Topin vaikeudet olisi ohi menevää! Välillä on todella raskasta käydä näitä asioita läpi, ja ilman Tonian ja mun siskon tukea en ehkä jaksais, kiitos siis teille <3

Ja sitten vähän ilosempiin asioihin. Mulla siis päättyi nyt Finnmarilla ½.v kestänyt harjoittelu. Eilen menin todistusta hakemaan, niin mulle lyötiin myös kesäksi työvuoroja! Teen yhden työntekijän kesälomituksen, ja puhuttiin et jatkasin sitten osa aikaisena. Eli hoidin hommani ilmeisesti firmassa todella hyvin :) Mutta tässä tulikin sitten jo melkein ongelma, kun työpäivät kestää 18.00 asti, ja lasten päiväkoti ei ole kuin 17.00 asti auki. Ja jouduin ruveta miettii vuoropäiväkotia. Ja mietittiin sit et miten Topi, juuri ennen eskariin menoo joutuu vaihtamaan vieraaseen PK:hon jossa vieraat ihmiset. Toki se tulee joka tapauksessa olemaan Topille raskas siirtoo, vaik itse tuntui olevan innoissaan kun kerroin tästä (vuoroPK, on tuossa ihan meidän vieressä, ikkunasta näen sen, joten Topi tietää sen). Mut kyl mietin olenko itsekäs, että lähden töihin lapsen hyvinvoinnin kustannuksella. Mutta Sari (pk vastaava) oli soittanut tuonne vuoroPK:hon ja kertonut tilanteen, sieltä on nyt sit tulossa henkilö meidän maanantaiseen palaveriin kuulemaan Topin erikoistarpeista. Joten paremmalla mielellä olen jo. Ja tosiaan palaverissa mukana myös Topin nykyisestä ryhmästä hoitaja, neuron toiminnanohjaaja ja Topin tuleva eskari opettaja :)

Nii, jos joku ei vielä ole nuita mun sivusia selannut, niin kerrotaan nyt tässä. Meidän kaksi rottaa lähti paremmille juustomaille. Ronilla oli toden näköisesti krooninen silmätulehdus, kun kaikesta hoidosta huolimatta tulehtu aina uudestaan. Ja Ronin veli Bill, oli niin pirun arka käsitellä, että katoin paremmaksi päästää veljekset ikiuneen. Mutta eihän Arthuria yksin voinut jättää ;D Joten keskustelin Arthurin kasvin kanssa, et mikä niil on poikue tilanne. Ja sieltä löytyi mulle kaksi uutta kaveria ja niistä tiedot löytyy Rotat-sivusta. Ja kuten voitte huomata Fred, on amber eli saman värinen kun mun rakas Draco, ja vaikuttaa luonteelaankin saman tyyliseltä. En voi kun kiittää Siniä näistä kahdesta uudesta ihanaisesta tyypistä :)

Ja sitten vihdoin aiheeseen: KOIRAT! Elikkäs, viime vkl:n olimme Lappeenrannan KV:ssa Myrtin kanssa, ja toki assari Kiia oli menossa mukana. Paikka oli ihan järkyttävä, en muistanu et viime vuonna olisi ollut samanmoinen. Parkkis ihan kuranen, tästä syystä sitten myös koira kuraantu. Ja siis se haju, mikä siel oli, aivan järkyttävä! Neiti oli hiukka levottomalla tuulella, seisotus meni ihan hyvin, mutta liikkeessä meinas loikkia ja laukata. EH:n tuo nyt sit nappas ensimmäisestä virallisesta! Ja mä olen erittäin tyytyväinen, koska neiti on hiukka karvaton ja vähän hoikas kunnossa, kun on nyt kasvanu korkeutta enempi.
Huomenna sitten palleron keula on kohti Vaasaa. Yövymme Myrtin&Kiian kanssa Vaasassa hotellissa, ja sitten seuraavana päivänä onkin Vaasan KV! Kirjottelen siitä sitten ehkä su tai ma (jos muistan jaksan kykenen).
Sain myös Myrtille paikan päijät-hämeen kennelkerhosta toko2 ryhmään. Kun tuntuu että oon ite nyt jääny junnaa paikalleen, enkä tiedä mitä seuraavaks tekis. Ja muutenkin mukava saada ohjausta ja häiriötä tekemiseen!

Noh nyt tulikin sit jo hirmuisesti textiä! Jos nyt yrittäs pikkusen useammin saada tänne textiä aikaiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti