Sivut

torstai 26. huhtikuuta 2012

Onnea ja epäonnea....

Nyt tulee aikaste koirapainonen päivitys.

Alotetaan eka kivoista jutuist. Eli tiistainen toko. Alotettiin siis Myrtin kanssa päijät-hämeen kennelkerholla toko kurssi tasolla 2. Kun mentiin Jokimaalle, musta alko tuntuu et oonko ilmottanu meidät väärään ryhmään, et olisko arkitoko ollu osuvampi. Mutta sain todeta, että ei ne muutkan siin ryhmäs kovin kummosia ollut.
Aluks tehti ihan vaan perusasentoa, meil se jo muuten sujuu mutta Myrtti jää vinoon. Ja nyt mua kiellettiin käyttää kättä ohjurina paikan hakemiseen. Ja joo kyl alkaa jo sujuu, eikä jää yhtään niin vinoon.
Seuraavaks oli seuruu pätkiä, ihan parin askeleen. Mut meidän ongelmaks tuli se, että mä pysähtyessä normisti olen kädellä ohjannu Myrtin istumaan. Ja Myrtti ei lähde kontaktilla liikkeelle. Tätä nyt sit kovasti treenaamaan, ja kotona naksuttelen sille kontaktista PALJON!
Sit oli ihan tälläi ihan normi elämään, ohitus juttuja niin et kierrettiin toisten ympäri, ja se Myrtil sujui loistavasti. Sit otettiin liikkeestä maahanmenoa, mutta Myrtti kun ei pelkästä käskystä edelleenkän mene, niin aika hidasta puuhaa meillä. Pitäs tuotakin ruveta enempi tekee ja naksuttelee et ymmärtäs.
Ja sit oli, meidän noloin hetki. Oltiin ringis ja ohjaaja laitto keskelle rinkiä rasian jossa oli mm.lihapullia, tarkoituksena oli käskyllä saada koira pois herkku apajilta. Noh, me oltiin vikana, kaikki muut suoriutunut suhteellisen hyvin. Me mennään kipon kohdalla kijasen "JÄTÄ!" ja sehän meni kuuroille korville, ja lihapullia parempiin suihin. Sitten takas päin, Myrtti oli menossa jo apajille kun rääkäisin ilmoille tiukan "EI!", likka nosti pään rasialta sillai "Siis mitä, eiks tää oo muka mulle!", mutta kovien kehujen ja froligejen avulla tuli mun luokse :)
Lopuksi oli luoksetulo, mikä olis kyl voinu sujua paremmin. Myrttiä joutu ohjaaja pitää kiinni et ei lähteny omia aikoja, mut oli neiti jo hieman väsähtäny.
Mutta mä olin kaiken kaikkia tyytyväinen neidin työskentelyyn. Tuota tatsia toivoisin sille myös nly kehään!

Eilen oltiin Remuksen kanssa ihan kahteen pekkaan Jokimaalla mätsäreissä. Vaikka kylhän siel tuttuja taas oli vaik kuin paljon! Remusta vastassa oli joku käppänän ja villakoiran risteytys, ja tuomari ei ainakan koiran käytökselle ja esittämiselle laittanut kovin paljon painoa. Koska tätä mixiä ei missään määrin esitetty mutta sai punasen ja Remus sinisen, vaik siis mun ukkelin esiintymisessä ei ollu mitään vikaa!
No sinisten kehässä, tuomari ei oikeestaan ees kattonu Remusta, lähetti meidät suoraan kehästä pois! Mutta muuten oli kiva kyllä nähdä tuttuja, ja kun oli viel niiin nätti ilma.

Ja sitten niiihin yyper huonoihin uutisiin. Remus eilen vähän röhi ja kako, ja parikertaa yrkkäs. No yöllä sitten heräilin vähän väliä, kun Myrtti yskii oikein huolella ja hartaudella, ja kun aamul heräsin niin tääl oli sellasia pieniä lätäköitä yrjöö/limaa, joo meillä on kennelyskä. Eikä muuten vituta kun ihan saakelisti, meiltä jää molemmat oman kylän näyttelyt välistä! Mutta tätä tää koira harrastus on!

Me nyt vaan parantelemme täällä ja seuraavan kerran mut voi koiran kera nähdä näyttelys Tampereella! Toki menen sunnuntaina turisteilemaan Lahti KVseen!

1 kommentti:

  1. Kennelyskä <3 (huomaa sarkasmi...) "innolla" odottelen millon rantautuu meille, mekin kun käydään ties missä mätsäreissä, näyttelyissä, kursseilla ja puistoissa.

    VastaaPoista