Sivut

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Mennyt viikonloppu

Joo eli nyt voisin sit tosta vkl:st kirjottaa vähäsen.

Eli niinhän pääs käymään et hurahdin lopullisesti näihin koira hommiin, ja päätin käydä kasvattajan peruskurssin. Nyt jännityksellä odotetaan, tuleeko postia vai puhelin soitto, kaikki peukut pystyyn että tulisi postia.

Lauantai aamuna heräilin aikasin, pakkasin koirat autoon ja otin suunnakseni Hyvinkään. Kurssi pidettiin Hyvinkäällä Martin koululla. Koirat olivat kurssin ajan autossa, ja kun tauoilla kävin katsomassa niin vetivät molemmat onnellisina unta palloon, kun ei pojillekkan oikein sovi aikset herätykset :D

Lauantaina käsittelimme aiheet: Koiran perushoito ja ruokinta, Perinnlkkisyys ja koiranjalostuksen perusteet, Koiran terveys terveystarkastukset ja perinnölliset sairaudet sekä Koiran henkinen kehitys ja luonteen jalostaminen.
Luennoitsijoina oli Maija Päivärinta, Kirsi Sainio, Auli Kiminki sekä uudenmaan kennelpiirin aluekouluttaja Maarit Oikari. Ensimmäisenä mainitun luento oli todella puuduttava, monotoomisen puheen ansiosta. Kaksi viimisempää oli jo paljon mielenkiintosempia. Mutta päivän aikana tuli paljon uutta ja hyödyllistä tietoa, koiran jalostuksesta.

Kurssin loputtua. Ajelimme Hyvinkään Sveitsiin koirien kanssa pienelle lenkille jonka jälkeen suuntasimme Tuusulan Jokelaa, Ninnin lauman luokse. Siellä olikin sitten ukoille ihmettä, kun ovien auettua vastaan tuli koira lauma. Remus oli aivan jäissä näin isosta porukasta, ja no Riesu näki vaan ihanaiset tyttöset, varsinkin Hemi nimisen valkkarin, joka näytti jatkuvasti hampaita ja murisi Riesun isku yrityksille, mutta Riesu taisi tyhmä luulla että tyttö hymyilee :D Ilta meni Ninnin luona mukavasti, tarinoiden, syöden ja juoden. Kiitos vielä kerran majotuksesta Ninni laumalle.

Sunnuntai aamuna meinasinkin sitten nukkua pommiin, herätys oli jo puoli seittemältä mutta heräsin vasta tasalta. Kuppi kahvia, käytin koirat ja toinen kuppi kahvia ja menoksi. Pojat jäivät Ninnin hellään huomaan (Riesu voi olla asiasta erimieltä ;D)

Sunnuntain aiheena oli Astutus, synnytys ja pentujen hoito, Eläinsuojelulaki ja -asetus, kennelneuvojatyö, Koiran rakenne ja tyyppi, rakenteen muutuminen, Rekisteröintiohje sekä Koirankauppa ja sijoitus. Luennoitsijoina oli Marja Wuorimaa ja Jetta Tshokkinen ja Maarit Oikarisen henkilökohtaisten menojen takia mukava yhteen sattuma, paikalla oli meidän oman kennelpiirin aluekouluttaja Mari Jänisniemi. Tälle päivää luennot olivat todella mielenkiintoisia, ja joiltain osin jopa hauskoja. Erityisesti mieleen jäi Jetan luennosta mieleen, miten jalostamalla ollaan viety koirien ulkonäköä ei niin positiiviseen suuntaan. Mutta todella antoisa päivä oli.
Ja päivähän huipentui tenttiin, jotkut kysymykset olivat aivan päivänselviä, asioita joita olisin tiennyt ilman kurssiakin, mutta oli kiperiäkin kysymyksiä joihin jouduin ihan tosissani miettimään. Ja mun lukihäiriö verotti omansa, kun jouduin jotkut kysymykset lukemaan moneen kertaan ennen kun ymmärsin mitä siinä kysyttiin. Tentin tulos siis selviää, joko mulle soitetaan ja kerrotaan että tentti ei mennyt läpi ja pitää sopiaa uusiminen, tai sitten mulle tulee postissa todistus kurssin suorittamisesta, jonka jälkeen saan laitta kennelnimi anomuksen menemään :)

Kurssin päätyttyä ajelin jälleen Jokelaan. Ja siellä mua odottikin komia Riesu poika. Ninni oli taikoja sillä aikaa tehnyt ukolle. Ja oli poika kuulemma jaksanut naisistakin vähän olla erossa. Mä luulen et Ninnil on vaan isompi ego kun Riesulla, ja sillä Riesu ei viittiny Ninniä montaa kertaa suututtaa. Koska kun mä saavuin paikalle, niin johan Riesulla taas riemu ratkes ja alotti tyttöjen härnäämisen. Kiitos vielä Ninnille kovasti Riesun trimmistä!

Olin illal puoli seittemän aikaan kotona, ja täällä olikin yllättävän iloisia lapsia, ja toki yksi ihana mies odottamassa mua. Muru sitten kävikin kotonaan hakemassa vaan tavaroitaan ja tuli sitten vielä meille yöksi <3



Tänään sitten varasin Riesulle vaihteeksi lekuri ajan tuon ontuvan takajalan takia, aika on kyllä vasta ensi viikolla, mutta jos nyt tuosta pahenee niin vien aiksemmin. Nyt vaan sopii toivoo, että ei tarvitsisi kuvata, jotta ei rauhoteta, muuten meni meidän näyttelyt siinä. Toki koiran terveys etu sijalla, näyttelyihin kyllä kerkeää!

1 kommentti:

  1. meillei tarvinnu bellaa koskaan rauhottaa kun polvia tutkittiin, koirasta vaan kii ja lekuri taivutteli ja paineli ja sillähän se patella luksaatio tuli esille.. ja aika hyvin ne tommoset pienet kuvat tekee ilman rauhotusta, seran masu ku kuvattii ni ei muuta ku minä etupäähän pitää kii ja hoitaja sit asetteli takaata oikeeseen kulmaan.

    VastaaPoista